SVAČINY

Toast se šunkou a okurkou

1 porce : EH 820 kJ, B 9g (19%), T 7g (33%), S 24g (48%), chol 14mg, vláknina 1g

Budete potřebovat:
40g toastového chleba
50g šunky
60g salátové okurky

Chleba poklademe šunkou a podáváme s okurkou.

Chléb s pomazánkou z nivy, okurka

1 porce : EH 820 kJ, B 14g (29%), T 6g (28%), S 21g (43%), chol 12mg, vláknina 3g

Budete potřebovat:
40g celozrnného lámankového chleba
40g měkkého netučného tvarohu
15g strouhané nivy
70g salátové okurky

Do tvarohu zamícháme strouhanou nivu, namažeme na chleba a podáváme s okurkou.

Toast zapečený se sýrem, šunkou a kečupem

1 porce : EH 810 kJ, B 10g(20%), T 6g (27%), S 25g (53%), chol 15 mg, vláknina 0

Budete potřebovat:
40g toastového chleba
10g eidamu 20% t. v s.
30g šunky
5g kečupu

Toast obložíme plátkem šunky a sýra, pokapeme kečupem a zapečeme.

Ředkvičková pomazánka, chléb

1 porce : EH 810 kJ, B 13g (27%), T 5g (23%), S 24g (50%), chol 102mg, vláknina 1g

Budete potřebovat:
80g ředkviček
30g měkkého netučného tvarohu
½ vařeného vejce
2g lisovaného česneku
40g slunečnicového chleba
sůl

Do tvarohu zamícháme lisovaný česnek, nastrouhané ředkvičky a mírně ho osolíme.
Namažeme na chléb a obložíme plátky vařeného vejce.

Mrkvovo-celerová pomazánka, chléb

1 porce : EH 810 kJ, B 6g (13%), T 5g (23%), S 31g (64%), chol 50 mg, vláknina 6g

Budete potřebovat:
70g mrkve
40g celeru
½ kávové lžičky citronové šťávy
7g rostlinného tuku light
¼ vařeného vejce
40g kmínového chleba

Zeleninu nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s rostlinným tukem a strouhaným vejcem. Podáváme s chlebem.

Šopský salát, chléb

1 porce : EH 810 kJ, B 8g (17%), T 6g (30%), S 26g (53%), chol 9 mg, vláknina 3g

Budete potřebovat:
100g salátové okurky
70g zelené papriky
40g rajčat
20g strouhaného balkánského sýra
40g slunečnicového chleba

Omytou zeleninu nakrájíme na kousky, vložíme do misky a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s chlebem.