Snídaně

Tvaroh s červenou kapii, rohlík

1 porce : EH 1200 kJ, B 24g (33%), T 2g (5%), S 43g (62%), chol 8mg, vláknina 1g

Budete potřebovat:
100g netučného měkkého tvarohu
20ml nízkotučného mléka
10g cibule
50g červené kapie
60g celozrnného rohlíku
sůl

Tvaroh rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli a kapii.
Podáváme s celozrnným rohlíkem.

Cottage, chléb, ředkvičky

1 porce : EH 1210kJ, B 20g (28%), T 6g (18%), S 39g (54%), chol 23mg, vláknina 4g

Budete potřebovat:
130g Cottage cheese Meggle
120g ředkviček
60g kmínového chleba
sůl

Ředkvičky nakrájíme, podle chuti osolíme.
Podáváme s kmínovým chlebem.

Sýrová pomazánka s česnekem

1 porce : 1220 kJ, B 17g (23%), T 6g (17%), S 41g (60%), chol 23mg, vláknina 2g

Budete potřebovat:
40g taveného sýra 30% t. v s.
20g netučného měkkého tvarohu
20ml nízkotučného mléka
5g česneku
100g žluté a červené papriky
60g celozrnného rohlíku

Sýr rozmícháme s tvarohem a mlékem, ochutíme lisovaným česnekem a podáváme s rohlíkem a paprikou.

Játrová paštika, chléb, paprika

1 porce : EH 1210kJ, B 11g (15%), T 12g (39%), S 34g (46%), chol 45mg, vláknina 5g

Budete potřebovat:
30g játrové paštiky
100g zelené papriky
60g kmínového chleba

Chleba potřeme játrovou paštikou, jíme s nakrájenou zelenou paprikou.

Salámovo-sýrová pomazánka, dalamánek

1 porce : EH 1640 kJ, B 14g(19%), T 8g (25%), S 40g (56%), chol 36mg, vláknina 2g

Budete potřebovat:
30g hodonínského salámu
20g žervé 30% t. v s.
100g žluté papriky
60g dalamánku

Salám nastrouháme na struhadle nebo nasekáme nožem na jemné kousky a smícháme se sýrem.
Pomazánku namažeme na dalamánek a jíme s nakrájenou paprikou.

Vejce na měkko,chléb, zelenina

1 porce : EH 1220 kJ, B 15g (21%), T 7g (22%), S 42g (57%), chol 210mg, vláknina 5g

Budete potřebovat:
50g mrkve
50g salátové okurky
1 vejce
100ml nízkotučného mléka
instatní káva
60g kmínového chleba

Vejce uvaříme naměkko, kdo má raději víc uvařené, může si ho připravit nahniličko, nakrájíme zeleninu a jíme s chlebem a bílou kávou.

Vaječná omeleta, chléb, okurka

1 porce : EH 1210 kJ, B 14g (20%), T 10g (31%), S 35g (49%), chol 205mg, vláknina 3g

Budete potřebovat:
50ml nízkotučného mléka
1 vejce
3g oleje
100g salátové okurky
60g kmínového chleba
sůl

Vejce našleháme s mlékem, mírně osolíme. Teflonovou pánev potřeme olejem a upečeme omeletu.
Jíme s kmínovým chlebem a nakrájenou okurkou.

Tuňák ve vl. Šťávě s cibulkou, chléb

1 porce : EH 1210kJ, B 28g (38%), T 5g (15%), S 34g (47%), chol 50mg, vláknina 3g

Budete potřebovat:
100g tuňáka ve vlastní šťávě
20g naťové cibulky
10g rostlinného tuku light
60g kmínového chleba

Tuňáka rozmačkáme vidličkou a vmícháme do něj nakrájenou cibulku. Chléb jemně potřeme rostlinným tukem a namažeme tuňákem.

Mrkvová pomazánka s vejcem, rohlík

1 porce : EH 1210kJ, B 11g (15%), T 5g (15%), S 49g (70%), chol 102mg, vláknina 4g

Budete potřebovat:
100g mrkve
10g cibule
7g strouhaného křenu
40g bílého jogurtu do 3% tuku
citronová šťáva
½ vejce
60g celozrnného rohlíku

Mrkev nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, smícháme s jemně krájenou cibulí a strouhaným křenem. Zeleninu smícháme s jogurtem, hotovou pomazánku namažeme na rohlík a ozdobíme plátky vařeného vejce.

Vaječná pomazánka s pažitkou

1 porce : EH 1210 kJ, B 17g ( 24%), T 8g ( 24%), S 37g (52%), chol 102mg, vláknina 4g

Budete potřebovat:
40g netučného měkkého tvarohu
5g cibule
5g hořčice
5g pažitky
80g rajčat
½ vejce
10g rostlinného tuku light
60g kmínového chleba
sůl

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nastrouháme do měkého tvarohu, přidáme rostlinný tuk, jemně krájenou cibuli a pažitku. Ochutíme špetkou hořčice, mírně osolíme. Pomazánku namažeme na chleba a jíme s nakrájeným rajčetem.